De kosten van uitvaarten zijn de afgelopen jaren sterkt toegenomen. Daarom is het goed om te bekijken of er na het overlijden een bedrag van € 6.500,- en € 8.500,- direct beschikbaar komt. Dit bedrag is nodig om de kosten van de uitvaart te kunnen voldoen. Hierin zijn diverse vormen van verzekeringen beschikbaar. U kunt zelf bepalen wat het beste bij uw wensen aansluit. Hoe eerder u begint met het betalen van premie, des te lager de premie is.

Heeft u al gekeken naar uw zorgverzekering. Niet alleen de premie, maar ook de dekking is hierin erg belangrijk. Op het moment dat u gezond bent en zelden ziektekosten maakt, kunt u overwegen om een extra eigen risico op uw verzekering te nemen.
Kinderen tot 18 jaar zijn in Nederland meeverzekerd op kosten van de overheid voor de basisverzekering. De aanvullende verzekeringen dienen zij zelf af te sluiten via de verzekering van de ouders.

U kunt op twee manieren uw zorgverzekering sluiten. Namelijk op basis van een natura-polis of restitutiepolis. Bij de eerst genoemde vorm neemt u zorg af bij een instelling waarmee uw zorgverlener een contract heeft afgesloten. U hoeft zelf de nota’s niet te voldoen. De zorgverlener handelt dit zelf met uw zorgverzekeraar af.

Indien u zelf wenst te bepalen waar u uw zorg afneemt, kunt u kiezen voor een restitutiepolis. U betaalt zelf eerst de kosten en de verzekeraar betaalt u de kosten terug waarvoor er dekking is verleend in de polisvoorwaarden.
Een combinatie tussen beide is ook vaak mogelijk.

Daarnaast zijn er nog vele andere verzekeringen mogelijk voor uw bezittingen. Voor uw reisverzekering, bootverzekering, kampeerautoverzekering etc. kunt u bij ons terecht.

<< Vorige pagina